Satul Costești prinde culoare!

Grupul de inițiativă ”Colibri” împreună cu voluntarii și pictorul Luca Alexei, au început implementarea proiectului ”Expresie: Satul meu –       12968688_10208983906218815_206674633_n culoare pentru suflet”.

 

Pe prima sta­ție de aștep­tare din centrul satului Costești a fost pic­tată o compoziție grafică cu floarea soarelui în stilul lui Van Gogh. Timp de o zi, tinerii au reuşit să schimbe aspectul staţiei care la început, era într-o stare deplorabilă din cauza afișelor informative lipite pe pereții stației.

 

Amin­tim că, toate sta­țiile din Costești vor fi dese­nate de echipa de volun­tari la iniţi­a­tiva tinerilor. Trecătorii din preajmă s-au oprit și au aplaudat ideea, îndemnând ca autoritățile publice locale să aplice amenzi drastice pentru cei care vor lipi anunțuri sau vor distruge aspectul creat.

 

Pe întreaga perioadă a lunii aprilie, echipa de inițiativă va picta 6 stații din satul Costești. Ideea a fost preluată de la locuitorii orașului Ialoveni, unde în toamna anului 2015 au fost pictate toate stațiile de autobuz din oraș.

 

“Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale și Primăria Costești.”

logo

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×