Satul Costești va avea un monument al lui Ștefan cel Mare

13162549_10209216597515952_663665408_nSatul Costești din raionul Ialoveni va avea un monument al lui Ștefan cel Mare. Un document în acest sens urmează să fie adoptat de către Guvern la următoarea ședință. Potrivit primarului localității, Natalia Petrea monumentul va avea o înălțime de 8 metri și va fi amplasat într-un scuar din vecinătatea Casei de Cultură.

 

Natalia Petrea a mai menționat că autoritățile urmează să se ocupe de amenajarea spațiului unde va fi amplasat monumentul lui Ștefan cel Mare, iar scupltura va fi adusă din România în baza unui acord cu mănăstirea Putna. Deocamdată, potrivit primarului de Costești este un acord verbal cu mănăstirea, și urmează foarte curând după adoptarea de către Guvern a actului să fie încheiat și în scris.

 

„Este important acest monument pentru localitatea noastră, mai ales că deocamdată nu avem un monument al istoriei sau culturii pe teritoriul localității. Costeștenii au decis să fie Ștefan cel Mare, mai ales că el este un patron spiritual al Moldovei”, a declarat primarul localității pentru AGORA.

 

Amintim că în curând la Ialoveni urmează să fie instalat, tot cu sprijinul partenerilor din România, un bust al Regelui Ferdinand. 

Sursa: www.agora.md

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×