Actualizare privind proiectul ”Iluminare stradală pentru s. Costești-siguranță pentru cetățeni”

“Some things are better done than described” – Hunt and Thomas

Proiectul “Iluminare Stradală pentru Costeşti” se bucură de un suport încurajator din partea localnicilor. Asemeni naturii care prinde viaţă primăvara, am decis să demarăm implementarea proiectului în a doua săptamână a lunii mai, pentru că unele proiecte cu viziune arată mai bine implementate decât descrise.

Satul Costeşti merită pe bună dreptate iluminare totală, pentru că acolo unde sunt familii de gospodari trebuie să existe şi lumină. Obiectivul nostru e să oferim această lumină tuturor sectoarelor din satul Costeşti. Proiectul dat e un proces viu şi participativ, care se extinde de la un sector la altul. Primul pas mare a fost lansarea lui pe Guvern24, prin intermediul căruia ne-am propus să instalăm panouri de iluminare pe o lungime de 3 km.

Luând în consideraţie că dispunem deja de o contribuţie financiară semnificativă din partea Costeştenilor, iar luna mai ne oferă căldura şi lumina zilei, am decis să derulăm lucrările de instalare în a doua săptămână a lunii. Respectiv, am divizat “Primus pas” în 3 etape distincte, fiecare având propriul buget.

infogr_costesti

În prima etapă vom instala panourile de iluminare pe sectorul: străzile Salcîmilor și Kogîlniceanu. Strada Moldova va fi următoarea, iar “Primul pas” se va finaliza prin iluminarea sectorului străzii Alexandru cel Bun.

E oficial! Vom depune eforturi să conlucrăm cu locuitorii din Costeşti până aducem lumina pe fiecare stradă, iar prima lampă va fi instalată în săptămâna de 9 mai.

Nu am putea atinge aceste obiective daca nu am avea o echipă de tehnicieni dedicaţi, care să aducă lumina mult râvnită. Astfel, în data de 2 mai a fost anunțată lansareatenderului pentru executarea lucrărilor.  Toate ofertele primite au fost minuțios analizate iar cea mai bună a fost selectată pentru începerea lucrărilor propriu-zise.

Lucrările vor fi monitorizate de către echipa proiectului “Iluminare Stradală pentru Costeşti”.

Pentru că cu toţii facem parte din acest proces, vă invităm să urmăriţi implementarea proiectui pe pagina de Facebook– A.O. Alternativa.

 

Dacă dorești să contribui ca să aducem mai multă lumină în satul Costești, poți dona aici: https://costesti.md&guvern24.md/projects/iluminare-stradala-pentru-satul-costesti-siguranta-pentru/

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×