ANUNȚ! Adunarea generală a locuitorilor regiunii ”Furnicaru” din Costești

Primăria Costeşti convoacă adunarea generală a locuitorilor regiunii ”Furnicarul”, vineri 28 iulie 2017, ora 19.00 în preajma magazinului ”Vedernicov”.

 

Adunarea are loc în legătură cu nivelul scăzut al interesului locuitorilor sectorului Furnicarul pentru proiectele care se desfăşoară în regiunea lor de trai. E o perioadă istorică de dezvoltare, cînd am reacţionat prin mari eforturi la necesităţile Furnicarului. La toate întrunirile cu locuitorii din Furnicarul s-a exclamat că pentru acest sector nu s-a făcut nimic, iar acum cînd Primăria Costești vine cu proicte pentru canalizare, iluminare, drum, parc nuexistă interes pentru aceste proiecte, care necesită  contribuţie.

 

Autoritatea publică locală va pune la discuţie încetarea lucrărilor începînd de vineri, în caz că cetăţenii nu vor contribui şi se vor direcţiona lucrările către străzi din alte zone ale satului, unde oamenii deja s-au mobilizat şi au colectat contribuţia financiară. În acest context sînt invitaţi toţi locuitorii regiunii să participe.  Totodată se vor atenţiona cetăţenii în legătură cu furtul capacelor de canalizare, care au avut loc pe strada Unirii, în timpul nopţii. Acest lucru a întîrziat alte lucrări şi a adus la pagube financiare adăugătoare. Dacă cunoaşte cineva detalii, cetăţenii sînt rugaţi să intervină cu un apel la primărie, şi în mod anonim să informeze cine este făptuitorul.

 

Primăria Costeşti vine încă o dată cu solicitarea către locuitorii zonei ”Furnicarul”, care beneficiază de acest drum să contribuie financiar la proiect, în caz contrar agentul economic va fi direcţionat să construiască alte străzi ale satului. Astfel conform deciziei adunării cetăţenilor din zonă, cele 100 de case care sînt amplasate pe strada ”Unirii” vor achita contribuţia de 5000 de lei de fiecare  gospodărie, iar celelalte 270 de case care nu au acces direct la stradă, dar beneficiază de drum vor achita taxa de 500 de lei.Rămîne  o condiţie obligatorie pentru fiecare gospodărie contribuţia la sistemul de canalizare de 1500 lei .

 

Informăm că la moment au achitat doar 25 de gospodării sume care variază între 1000 şi 6000 de lei, şi 5 case au achitat suma de 500 de lei. Doar 4 gospodării au achitat contribuţia de 1500 de lei pentru canalizare. Astfel sînt colectaţi la moment 59 000 lei.

 

Locuitorii sînt aşteptaţi de luni pînă vineri  în contabilitatea Primăriei Costeşti, etajul 2, pentru achitarea contribuţiei.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×