Cantina Socială

Cantina Socială a fost instituită  în 2004 grație unui proiect  implimentat de AO Compasiune în colaborare cu Primaria Costești și finanțat  de Ambasada Germaniei  în Moldova,  în baza unui acord de colaborare a fost creat un parteneriat prin care Primaria a oferit spațiu, iar AO Compasiune a efectuat lucrările necesare de reparație   și  a dotat  spațiul cu echipament și mobilier necesar.  Cheltuielile necesare pentru activitatea  Cantinei au fost  acoperite din surse financiare externe prin intermediul diferitor proiecte sociale.

În scopul  îmbunatațirii  serviciului existent  în   2006  prin decizia Consiliului sătesc  primaria Costești   a  preluat  în gestiune  Cantina Socială.

Sursele existente oferă  posibilitatea  de alimentație  lunară  a 30 persoane defavorizate, care sunt  selectate  de către  asistenții sociali , conform regulamentului  de funcționare a Cantinei. Lista  beneficiarilor este  aprobată  de Comisia  de asistență  și ajutor social de pe lângă  Primaria Costești.

Cantina  functionează conform programului zilnic de  lucru:  7.00- 16.00- vara și  8.00-17.00.

Batrînii  beneficiaza de o masa calda în zi preparată după  meniul zilnic alimentar.  Cantina Sociala pentru persoane social-vulnerabile se află în incinta Casei de Cultură.

Coordonator- Elena Mereacre

Telefon: 0268 53016

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×