Centrul de Asistență Socială ”Speranța“

Centrul comunitar pentru persoane în etate ”SPERANȚA“

Este o instituţie medico-socială creată în baza unui proiect implimentat de AO Alternativa în colaborare cu Primăria Costeşti și finanţat de Fundaţia Est Europeană din Moldova. Funcţionează din 5 septembrie 2016 în baza Deciziei Consiliului sătesc Costeşti Nr. 03-16 din 12 mai, 2016.

Scopul proiectului  este de a îmbunătăţi calitatea serviciilor sociale, în vederea asigurării unui mediu de viață activ pentru persoanele în etate din satul Costeşti, acordându-se asistență și sprijin specializat pentru informare socială, terapie ocupațională și petrecerea timpului liber, cât și pentru reducerea unor situații vulnerabile pentru persoanele vârstnice și creșterea gradului de sensibilizare și participare al comunității locale.

De serviciile Centrului poate beneficia orice persoană de vârstă pensionară , care dorește să se implice în activitaţi de comunicare și participare activă la viața comunitară. Beneficiarii Centrului sunt 40 batrâni din s.Costeşti selectaţi în baza unor criterii stabilite de echipa multidisciplinară care activează în centru și asistenții sociali de pe lângă Primaria Costeşti în baza listei aprobată de Comisia medico-socială și dispoziția primarului.

Activitatea Centrului este reglementată de regulamentul instituției aprobat de Consiliul sătesc Costeşti. Bătrînii din Centru sînt asistați de o echipă din următorii specialiști: Asistent social, asistent medical, psiholog, educator, masajist, lucrător tehnic și director.

Servicii oferite:
-asistenţă și protecție socială
-asistenţă juridică
-servicii de autoîngrijire și spălătorie
-educaţie moral-spirituală
-consultaţii și consiliere psihologică
-consultaţii si consiliere medicală
-cluburi pe interese(croșetare, broderie ,desen ,jocuri de masă)
-activitaţi cultural artistice.

Începând cu 1 octombrie anul curent, Centrul își extinde activitatea și calitatea serviciilor, datorită implimentării proiectului “Extinderea și îmbunătăţirea serviciilor socio-medicale în Centrul pentru bătrâni” Speranţa”, implimentat de AO Compasiune în colaborare cu Primaria Costeşti și susținut financiar de Fundația PRO HUMANITATE din Germania. Grație acestui proiect, batrânii vulnerabili din Costeşti vor beneficia și de serviciile de plasament conform necesetăților individuale ale beneficiarului.
Funcția de director este vacantă.

Date de contact:
E-mail: [email protected]
Tel.: 026853281.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×