O nouă stradă din satul Costești a început a fi construită

Luni, 25 septembrie 2017 a dat start construcției străzii ”Vasile Alecsandri” din satul Costești. Strada se află în zona ”În deal la școală” unde 30 de gospodării, care au acces direct la drum au contribuit cu suma de 10 000 lei fiecare.

Strada are lungimea de 300 metri și lățimea de 5,5 m. Pentru a duce la capăt lucrările, Consiliul Raional Ialoveni a contribuit cu suma de 250 000 lei, iar Primăria Costești cu suma de 300 000 lei. Pe parcursul acestei săptămîni urmează a fi turnat betonul, la momentul actual a fost amenajat pietrișul și sînt instalare bordurile.

Amintim că în mai multe zone ale satului au fost construite drumuri sau porțiuni, unde toate gospodăriile beneficiare s-au mobilizat și  au contribuit prin surse financiare și fizice. Aceste proiecte reprezintă un model exemplu de mobilizare comunitară, care va fi susținut de Primăria Costești în continuare, atît pentru construirea drumurilor, dar și pentru instalare iluminării stradale, construirea terenurilor de joacă sau parcuri, apeduct, ș.a.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×