Ziua Persoanelor în Etate din satul Costești a fost marcată prin deschiderea unui Centru de plasament pentru persoanele aflate în dificultate

Luni, 2 octombrie 2017, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, Primăria satului Costești în colaborare cu AO Compasiune au realizat un eveniment public, prin care a fost anunțat extinderea serviciilor centrului „Speranța”.

Astfel, Centrul comunitar pentru persoane în etate va fi redenumit ”Centrul de Asistență Socială Speranța”, care va oferi servicii sociale tuturor persoanelor în dificultate din satul Costești.

Centrul a fost renovat în totalitate pe toata suprafața etajului 2, aripa dreapta din cadrul Centrului de Sănătate Costești, unde beneficiarii dispun de o cantină socială, baie și duș, spălătorie, cabinet medical, psiholog, cabinet de recuperare, centre educaționale (cîntec, dans, artizanat, sală de lectură, tv, calculator), bucătărie și 10 paturi pentru plasament temporar.

Renovarea centrului a fost realizată de AO Compasiune, cu suportul finanțatorului din Germania ”Pro Humanitate”, care a fost prezent la recepția lucrărilor și a urat succes tuturor partenerilor implicați în acest proiect.  În acest context Consiliul Local Costești a aprobat regulamentul de funcționare a Centrului, care urmează să realizeze angajări de personal și recrutare de beneficiari permanenți.

Cu această ocazie, primarul satului Costești, Natalia Petrea a ținut să felicite toți bătrînii din satul Costești  și să le ureze o viață mai bună, pe măsura efortului depus pe parcursul vieții. Deasemenea, doamna Petrea a mulțumit finanțatorului pentru suport și a oferit o diplomă de gratitudine din partea autorității publice locale, în semn de recunoștință pentru investiția realizată în satul Costești.

Evenimentul a continuat cu o masă de sărbătoare, care a adunat peste 100 de eprsoane în etate și au fost omagiate 7 familii, care au împlinit 50 ani de căsătorie.  Sărbătoriților li s-a oferit un certificat simbolic de căsătorie și cîte un premiu bănesc  în valoare de 1000 lei. Sărbătoarea a conitnuat prin felicitările consilierilor locali Emilia Bivol și Parascovia Bivol, și a șeful Direcției de Asistență Socială, Maria Tîrgoală.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×