Primăria Costești a adunat toți lucrătorii din învățămînt din localitate la o sărbătoare de suflet

Joi, 05 octombrie 2017, cu ocazia Zilei Internaționale a Lucrătorului din Învățămînt, Primăria Costești a organizat pentru toți dascălii din localitate la o sărbătoare de suflet, în cadrul Casei de Cultură.

Evenimentul a dat start printr-un cuvînt de felicitare din partea primarului Natalia Petrea, care a mulțumit dascălilor pentru răbdare, profesionalism, dedicație și rezultatele frumoase aduse prin proiecte comunitare, premii și distincții la nivel raional și național. Natalia Petrea: ”Din toate zilele profesionale importante, cea mai tare mă doare această zi, pentru că tare îmi doresc ca profesorii să fie apreciați pe măsura efortului depus atît prin salarii mai bune, dar și prin acel mulțumesc din partea elevilor noștri!”.

Președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu a venit cu un mesaj de felicitare pentru lucrătorii din învățămînt și a menționat că această zi de fapt aduce pe masa de discuții importanța susținerii sistemului de educație din Moldova. Cu această ocazie, președintele raionului a informat audiența că mîine, 06 octombrie în colaborare cu autoritățile județului Ilfov, toate instituțiile de învățămînt din raionul Ialoveni vor beneficia de echipament tehnic pentru a asigura un proces educațional modern și eficient. Totodată, dl. Dimitriu a mulțumit profesorilor pentru efortul depus zi de zi la locul de muncă, deoarece rezultatele elevilor din satul Costești sînt deosebite pe plan național, iar acest lucru duce faima raionului Ialoveni.

Șeful Direcției pentru Educație și Învățămînt Ialoveni, Galina Nița a venit alături de colegi cu felicitări și flori pentru fiecare instituție educațională din satul Costești și le-a urat succese mari. Totodată, dmn. Nița a spus că pentru prima dată raionul Ialoveni a luat un loc de frunte în cadrul concursului național ”Pedagogul Anului-2017”, iar acest lucru s-a întîmplat de fapt datorită învățătoarei Ioana Postolache, din cadrul Liceului Teoretic ”Olimp” din Costești, care a obținut locul II din Moldova. ”Acest rezultat demonstrează cîtă dăruire și muncă se depunde în fiecare instituție din sat”, a adăugat Nița.

Daniela Nedelciuc, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat a menționat că vine din domeniul pedagogiei, astfel își felicită colegii cu ocazia zilei profesionale și le urează sănătate, succese și apreciere.

Consiliul Local Costești a fost alături de lucrătorii din învățămînt prin oferirea a 14 diplome și premii bănești pentru 4 profesori și educatori din localitate în semn de recunoștință pentru contribuția substanțială în domeniul învățămîntului. Primarul Natalia Petrea a oferit premiile și a menționat succesele fiecărui profesor separat, fapt pentru care au primit aprecierea cuvenită. Astfel premii au primit Ioana Postolachi și Natalia Borta din Liceul Teoretic ”Olimp”, Ion Dudnicenco și Elena Mereacre din cadrul Liceului Teoretic ”Costești”, Maria Luca din Gimnaziul Costești, Vera Păvălache și Eugenia Spanache din cadrul Grădiniței nr. 1 ”Andrieș”, Zinovia Rusu și Viorica Borta din cadrul Grădiniței nr. 2 ”Scufița Roșie”, Maria Belocosov din Grădinița nr. 3 ”Spicușor”, Svetlana Bivol din cadrul Grădiniței nr. 4 ”Poiana” , Crisinta Mereacre profesor în cadrul Școlii de Muzică ”Filip Todirașcu” și Maria Borta din cadrul Bibliotecii Publice Costești.

Parascovia Bivol, ca agent economic a felicitat toți oaspeții și a oferit pentru toți profesorii din Liceul Teoretic ”Olimp” cîte un bilet la un concert, care vor decide întreg coelctivul. Totodată doamna Bivol a îndemnat și alți agenți economici din sat să susțină dascălii localității.

Sărbătoarea a culminat cu un recital deosebit din partea elevilor din cadrul Școlii de Muzică ”Filip Todirașcu” și Ansmablul Etnofolcloric ”Haiducii”. Deasemenea lucrătorii primăriei Costești au dăruit tuturor dascălilor flori și felicitări cu ocazia zilei profesionale.

Felicitări dragii noștri Dascăli!

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×