Grădinița nr. 1 ”Andrieș”

Creșa-grădinita nr.1 ,,Andrieș”

Date de contact:
Adresa : s. Costeşti, r-ul Ialoveni, str. Stefan cel Mare, 92
Telefon : +373 26851200
E-mail : [email protected]

Săptămâna de lucru: 5 zile
Program de activitate: 07:30-18:00
Anul deschiderii : 1982

Creșa-grădinița nr.1 ,,Andrieș” este amplasată în centrul satului Costeşti, care se află la o distanţă de 9 km de centrul raional Ialoveni şi 25 km de  capitala ţării Chişinău. Instituţia  ocupă o construcţie de proiect-tip, cu capacitatea de 160 locuri, asigurând oferta educațională pentru copiii de 2-7 ani. Clădirea grădiniței este racordată la gaze naturale cu cazangerie autonomă, serviciu de pază, sistem de iluminare, canalizare, apeduct. Grădinița dispune de teren de joc, amenajat cu pavilioane pentru fiecare grupă, bănci, inventar de joc (tobogane, balansuare, scrâncioburi, nisipiere). De asemenea copiii din grădiniță beneficiază de sală muzicală, dotată cu instrumente muzicale, centru muzical, calculator etc.

Activitatea grădiniței se desfășoară în 7 grupe cu dormitoare separate, vestiar, baie. Sălile de grupă sunt divizate în centre de activitate, conform vârstei. În grădiniță activează  14 cadre didactice, 21  personal nedidactic, care oferă servicii educaționale  la peste 210 copiiCabinetul metodic este dotat cu literatură, ediții periodice, echipament electronic, asigurând accesul cadrelor didactice la informații.

În anul de studii 2017-2018 în grădiniță vor fi create servicii de educație incluzivă: logopedic, psihologic, chinetoterapeutic.

Posturi vacante: logoped-0,5 salariu; psiholog-0,5 salariu, cadru didactic de sprijin-1,0 salariu.

Obiectivul general al instituției:

Instituționalizarea tuturor copiilor de vârsta preșcolară, crearea unui mediu securizant pentru viața și sănătatea copiilor, inclusiv și celor cu cerințe educaționale speciale, dezvoltarea lor holistă, pregătirea pentru școală și viață, atragerea cât mai largă a părinților în viața și activitatea grădiniței. Formarea continuă a cadrelor didactice, pentru ca ei să devină cei mai buni furnizori de servicii educaționale, bazate pe competențe, continuitate, competitivitate, echitate pentru menținerea și promovarea pozitivă a imaginii grădiniței.

Director: Borta Zinovia

Tel: +373 69525779

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×