600 de copaci plantați pe malul rîului Botna din satul Costești

Sîmbătă, 11 noiembrie 2017, zeci de lucrători ai Consiliul Raional Ialoveni și Primăriei Costești au plantat peste 600 de arbori la intrarea în sat, unde la moment se desfășoară lurări de amenajare a unui parc.

Angajații celor două instituții au plantat plopi, mesteacăni, salcie, tei, arțari și stejari. Materialul săditor a fost procurat de Consiliul Raional, tehnica care a asigurat afînarea solului și apă a copacilor a fost contribuția primăriei.

La acțiunea de plantare au fost prezenți președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu care a menționat: ”Malurile rîului Botna vor fi mai rezistente, doar avem nevoie ca locuitorii satului Costești să îngrijească arborii care azi au fost sădiți!”. Vicepreședintele Oleg Mereacre a spus: ”Sînt sigur că va fi o zonă de relaxare frumoasă pentru locuitori, pe lîngă amenajarea parcului mai avem nevoie de cîteva elemente pentru a face o intrare reprezentativă în sat, iar acțiunea de astăzi este abia începutul”.

Primarul satului Natalia Petrea s-a implicat activ la plantări și a mulțumit tuturor angajaților implicați în acțiunea de plantare, menționînd: ”Plantările în această zonă vor continua, la fel ca și în celelalte parcuri din sat cu flori și alte specii de arbori, vom dori ca și locuitorii din preajmă să se implice pentru că beneficiarii finali sînt de fapt ei, iar mobilizarea comunitară este cheia unui proiect de succes!”.

Amintim că în satul Costești se implementează în perioada 2017-2018 proiectul ”Cetățenii participă-comunitatea prosperă”, de către AO Alternativa, care are drept scop crearea a 5 zone verzi de odihnă pentru săteni, cu suportul programului de Granturi Mici (PGM) al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova, în colaborare cu Primăria Costeşti și Consiliul Raional Ialoveni.

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×