Primăria Costești – invitat special la conferința ”Parteneriat pentru o bună guvernare” din Tbilisi, Georgia

În perioada 04-08 decembrie 2017, primăria Costești a participat la conferința ”Sporirea democrației și a guvernării locale în Europa de Est” din orașul Tbilisi, Georgia cu suportul Consiliului Europei.

Evenimentul a avut loc cu ocazia finalizării implementării proiectelor de către 12 primării din Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia, inclusiv Primăria Costești, care a primit suport financiar pentru creșterea transparenței activității adminsitrației publice locale.

Scopul întrunirii a fost împărtățirea experiențelor și bunelor practici acumulare ca rezultat al implementării inițiativelor locale. Astfel primarul Natalia Petrea a prezentat în cadrul conferinței cele mai mari rezultate obținute în urma obținerii finanțării. Primarul a răspuns la întrebările experților din diferite țări și a organizat o expoziție alături de alte 11 primării despre proiect și impactul acestuia. Asistentul proiectului Maria Bivol a vorbit în cadrul conferinței despre impedimentele din proiect, dar și metodele de evaluare a indicatorilor obținuți.

Amintim că proiectul ”Sporirea transparenței și a responsabilității guvernării locale și a participării publicului în satul Costești, raionul Ialoveni” a fost susținut cu un grant de 12 000 euro și a obținut drept rezultate:

-2 dezbateri publice organizate de Clubul de Cetățenie Activă din Costești,

-un training organizat pentru funcționarii publici din Primărie și conducătorii instituțiilor publice din satul Costești despre transparența activității lor, site-ul costesti.md și cadrul legal,

-7 consultări publice cu cetățenii satului Costești organizate în diferite zone ale satului,

– sondaj local organizat privind nivelul de informare a costeștenilor despre transparența Primăriei și efectele proiectului,

-7 camere video de supraveghere instalare în interiorul și exteriorul Primăriei Costești,

-Primăria a fost echipată cu cameră foto și video, laptop, scaner și alte accesorii

-a fost realizat un update al site-ului costesti.md

-transmisiuni live a ședințelor Consiliului Local.

 

Pentru mai multe informații despre conferință și fotografii accesați link-ul:

https://www.coe.int/en/web/congress/conference-on-strategies-and-tools-for-ethics-and-transparency-at-local-levels

https://www.flickr.com/photos/congress-of-local-and-regional-authorities/sets/72157690558653005/with/38817530692/

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×