Incendiu de proporții în regiunea ”Gîrlea”. Primăria Costești atenționează locuitorii să fie precauți cu utilizarea sobelor de încălzit în perioada rece

În seara de marți, 20 martie 2018, în jurul orei 21:00, în regiunea ”Gîrlea” a satului Costești, într-o gospodărie cu două etaje a izbucnit un incendiu, care a dus la pierderi considerabile. Proprietarii au alertat serviciul de pompieri, care au intervenit și au stins focul. De la primele concluzii ale pompierilor, incendiul s-ar fi declanșat de la hornul sobei de lemne din interiorul casei de locuit, situat la etajul II. Informăm că niciun membru al familiei nu a avut de suferit.

Primăria Costești a creat o comisie, care s-a deplasat la fața locului și a evaluează pierderile și sursele de declanșare a incendiului.

În acest context  Primăria Costești atenţionează repetat populaţia că folosirea incorectă a sobelor de încălzit provoacă incendii. Întrucît tot mai multe persoane folosesc această metodă de încălzire, pompierii îndeamnă gospodarii să ţină cont de toate măsurile antiincendiare, care ar eluda incendiile şi nu le-ar pune viaţa în pericol. Se impune ca la începutul sezonului de iarnă să fie verificate sobele şi coşurile de fum. E util să fie evitată suprasolicitarea şi supraîncălzirea sobelor. Uşa acesteia ţinută închisă şi prezentă placa metalică din faţă. Mai mult, nu este indicat ca hainele, mobilierul sau alte materiale combustibile să fie plasate aproape de sobă. Atenţie maximă faţă de copii şi bătrîni, întrucît de cele mai multe ori aceştia devin victime ale incendiilor. Doar monitorizaţi, cei mici nu vor fi tentaţi să se joace cu chibriturile sau să aprindă focul în sobă. Tot pentru siguranţa familiei, focul din sobă e necesar să fie stins pe timp de noapte, dar şi cînd se pleacă de acasă. În condiţiile temperaturilor scăzute, oamenii folosesc şi aparatele electrice de încălzit. Utilizarea acestora în regim permanent le poate scoate din funcţiune, mai ales dacă reţeaua electrică este suprasolicitată. Nu sînt indicate spre funcţiune nici cele improvizate sau defecte. Toţi cetăţenii trebuie să cunoască numărul de telefon 901, care să fie apelat în caz de incendii sau alte situaţii excepţionale.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×