27 Martie 2018-Serbarea ”Centenarului Unirii” în satul Costești

Marți, 27 martie 2018, ziua în care sărbătorim 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Primăria Costești în colaborare cu Liceele ”Olimp” și ”Costești” au organizat un program special pentru săteni.

Evenimentul a dat start prin întîmpinarea oaspeților din municipiul Bacău, Romania, în frunte cu consilierul municipal Ilie Bîrzu. 

Delegația a fost primită cu căldură de către administrația Liceului Teoretic Olimp, unde elevii au recitat poezii și au cîntat cîntece patriotice. Elevii au purtat panglici tricolore, au dansat Hora Unirii și au arborat un tricolor imens.

Tot în pașii ”Horei Unirii” au fost primiți oaspeții și în cadrul Liceului Teoretic ”Costești”, unde sute de elevi au arborat un tricolor imens, au cîntat, au recitat poezii. Momentul culminant a fost prezentarea Declarației de Unire de către administrația liceului, fapt pentru care au primit felicitări din partea oaspeților din Romania.

Evenimentul a continuat în scuarul Casei de Cultură, unde primarul satului Costești a ținut să felicite romanii de pretutindeni cu ocazia acestei sărbători și să îndemne toți costeștenii la unitate în crearea unui sat european. Preoții Vasile Ciobanu și Ioan Grigoriță au susținut o slujbă de pomenire în memoria celor căzuți pentur patrie. Cu cuvinte de felicitare au venit oaspeții din Romania, care au declarat că satul Costești găzduiește un spirit romanesc neîntîlnit, fapt pentru care speră la proiecte comune, care vor înfăptui unirea.

Cu cuvinte de felicitare au venit consilierii locali, profesorii din sat,dar și sătenii care își doresc Unirea Basarabiei cu Romania. Partea festivă a continuat prin evoluția elevilor Liceului Teoretic ”Olimp” și ”Costești” și a Școlii de Muzică ”Filip Todirașcu”, deasemenea au evoluat ansamblul de femei “Căruță” din sat și  ansamblul-model “Haiducii”.

 

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×