Înverzim parcurile din satul Costești

Luna aprilie este luna înverzirii, cînd AO Alternativa în parteneriat cu Primăria Costești realizează plantări în masă pentru parcurile create în cadrul proiectului ”Cetățenii participă-comunitatea prosperă”.

Plantările au avut loc prin mobilizarea și participarea lucrătorilor primăriei, consilierilor locali, lucrători din domeniul social, locatari din preajma parcurilor și agenți economici. Zeci de voluntari au înverzit și îmbogățit aspectul parcurilor cu copaci, arbuști și flori, au contribuit cu instrumente și muncă fizică. Vineri, 20 aprilie 2018 au fost plantați: peste 200 de copaci și 200 de arbuști.

Lucrările de plantare vor continua și duminică în adoua parte a zilei, dar și săptămîna viitoare, unde sînt așteptați toți cetățenii să contribuie la înverzirea spațiilor destinate pentru parcuri. Între timp lucrările de amenajare a parcurilor vor continua în toate zonele, cetățenii fiind rugați să mențină și să contribuie la durabilitatea spațiilor amenajate. Curățirea rîului Botna a fost realizată din fondurile Primăriei Costești.

Informăm că Asociația Obștească „Alternativa” în parteneriat cu Primăria Costești implementează în perioada ianuarie 2017 -mai 2018 proiectul „Cetăţenii participă-comunitatea prosperă”. Acest proiect se realizează cu suportul Programului de Granturi Mici (PGM) al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova, în colaborare cu Primăria Costeşti.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×