ANUNȚ! Inspectoratul de Poliție Ialoveni invită cetățenii la o ședință publică privind situația criminogenă în satul Costești

ANUNȚ! Inspectoratul de Poliție Ialoveni invită cetățenii la o ședință publică privind situația criminogenă în satul Costești

În urma declarațiilor apărute pe un grup public al rețelei de socializare Facebook și a acuzațiilor grave expuse de către cetățenii satului Costești, Inspectoratul de Poliție Ialoveni în colaborare cu postul de poliție local invită toți cetățenii, dar în mod special comentatorii postării și persoanele care au avut de suferit în urma infracțiunilor la o discuție publică despre situația criminogenă din localitate.

Discuția publică va avea loc miercuri, 30 mai 2018, ora 10.00 în incinta Primăriei Costești, sala de ședințe, etajul II.

La eveniment vor participa Şeful al IP Ialoveni, Locotenent colonel de poliţie-Pavel Damaschin, vicepreședintele raionului Ialoveni-Oleg Mereacre, șeful postului local de poliție-Vasile Postică, viceprimarul satului Costești-Andrei Țurcan și membrii gărzii populare.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Ialoveni, în legătură cu situația criminogenă din Costești, începînd cu data de 29 mai 2018, va desfășura următoarele acțiuni pe teritoriul localității:

-razii zilnice, îndeosebi patrulări pe timp de noapte a serviciilor polițienești ale Inspectoratului,

-se va atrage atenție deosebită persoanelor care se plimbă pe timp de noapte,

-se vor controla sectoarele din satul Costești, care au atestat o creștere a infracțiunilor, îndeosebi cele patrimoniale,

-se vor desfășura acțiuni operative în vederea descoperirii infracțiunilor și contracararea lor,

-se vor îndeplini acțiuni, care vor avea scopul de prevenire a furturilor.

Administrația Publică Locală informează că membrii Gărzii Populare vor efectua razii pe toate sectoarele localității în vederea contracarării infracțiunilor.

3 Comments

  • Posted 29.05.2018 Elena 21:38

    Dragi costesteni se pare ca a-ti sensibilizat politia locala, ma tem sa nu primiti si amenzi pentru nemultumirile voastre adresate lor 🙂 Aveti grija, se trezesc eroii! 🙂 🙂

  • Posted 30.05.2018 Elena Brewer 01:07

    MUltumim ca ati inceput a intreprinde ceva. Daca cercetati mai adinc cazurile veti afla exact si cine sunt vinovatii. Am inteles ca oamenii din sat cunosc aceste persoane dar se tem sa se adreseze la politie pentru ca cred ca si politia este implicata. Totodata, ce pot sa faca persoanele a caror casa a fost jefuita de nenumarate ori, mobila total distrusa, usile distruse si taiate, unde nu a mai ramas nimic si persoanele in cauza nu sunt la moment in tara? Astept raspuns.

  • Posted 30.05.2018 Vasile Postica 13:45

    Trebue o lege mai aspră pentru așa tipuri de persoane care se ocupă de furturi și nu vor să muncească . La închisoare pe vre-o 20 de anișori și le va trece pofta de pornit noapte-a la vînat….

Comments are closed.