Starea actuală a lucrărilor ”Complexului turistic sportiv din Costești”

În luna august, Natalia Petrea, primarul satului Costești împreună cu alți membri ai administrației publice locale a desfășurat alături de vicepreședintele raionului Ialoveni, Oleg Mereacre o vizită de lucru a șantierului, care desfășoară lucrările de construcție a Complexului Turistic Sportiv din localitate.

Astfel directorul de șantier a informat că la moment au fost desfășurate lucrări în valoare de 8 milioane lei din totalul de 26 milioane alocate de FNDR prin Agenția de Dezvoltare Centru și care sunt executate de MIHCONS-PLUS SRL,  compania care a ciștigat licitația. Primăria Costești a contribuit pînă la momentul actual cu sumele de: 203,7 mii-proiectul tehnic, 46,8 mii-modificarea proiectului, 46 mii-servicii autor de proiect.

Amintim că partenerii proiectului sînt Federația Moldovenească de Fotbal care va oferi 1 850 000 lei-covor artificial cu titlu gratuit, Consiliul Raional care va oferi 500 mii lei. Suma totală a proiectului constituie 31 mln lei.

Recent Guvernul a alocat pentru proiectul dat 1 000 000 lei dintre care o mare parte din bani va fi contribuția primariei la proiectul dat, iar restul pentru plata serviciilor si lucrărilor suplimentare aferente proiectului (strămutarea rețelelor inginerești,construcția demisolului).

La moment au fost îndeplinite următoarele lucrări:

  • Terasamentul sub terenul de joc, pista de alergări și alte terenuri sportive;
  • Rețelele de drenare pe terenul sportiv cu fîntîni, țevi și straturile filtrante corespunzătoare;
  • Sunt contruite ambele tribune cu pereți, scări și construcțiile metalice la copertine;
  • S-a construit structura de rezistență a vestiarului;
  • La moment se indeplinesc lucrări de tencuire interioare și exterioare la tribune și vestiare;
  • S-au executat rețelele de tensiune inalta electrice si iluminarea; La moment se indeplinesc lucrări de imprejmuire a stadionului cu gard metalic (70%);
  • Suplimentar la solicitarea primăriei au fost executate lucrări la demisolul vestiarelor cu o suprafață de 150 m2 cu destinație sportivă.

Urmează de construit retelele exterioare de canalizare și apa și finisarea stratului superior filtrant al stadionului ( nisip, prundiș) pentru amplasarea covorului verde artificial. Conform finanțatorului și a companiei de construcție lucrările urmează a fi finalizate în anul 2019. La momentul actual construcția complexului se află la etapa de 40 % din totalul lucrărilor.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×