Incendii provocate la gunoiștea din satul Costești! Se caută făptașii!

Marți, 21 august cît și astăzi 23 august 2018 au izbucnit două incendii de proporții provocate intenționat la gunoiștea din satul Costești.  Focul s-a extins rapid pe o arie mare, astfel Primăria Costești la sesizarea imediată a cîtorva cetățeni a anunțat  Serviciul de Situații Excepționale din raionul Ialoveni, la rîndul lor au intervenit imediat și la fața locului s-a deplasat o mașină de pompieri. Timpul de stingere a focului a durat ore întregi din cauza vîntului, dar și a suprafeței mare a incendiului.

Informăm că aceste incendii nu sint unicele provocate în satul Costești din anul acesta, care produce pagube majore. Astfel, Primăria Costești vă informează că persoanele care provoacă incendii sunt pasibili de răspundere contravenţională în conformitate cu art.137, alin.2) Cod Contravenţional – distrugerea sau vătămarea pădurii, spaţiului verde, grădinii publice, rezervaţiei şi ocolului silvic ca urmare a incendierii sau a atitudinii neglijente faţă de foc, se sancţionează cu amendă de la 2100 lei la 6000 lei aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore. Sau art.154 Cod Contravenţional – Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare şi evacuare, inclusiv în obiectivele acvatice, în subsol etc., a deşeurilor industriale, de construcţie, menajere şi de altă natură se sancţionează cu amendă de la 1000 la 4000 de lei aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 60 de ore.

În acest moment a fost anunțată poliția în vederea identificării făptașilor, totodată administrația publică locală vine cu solicitarea către cetățeni, dacă dețin informații sau au observat persoane suspecte în zonă, în data de 21 și 23 august să anunțe, sub protecția anonimatului primarul Natalia Petrea în mod direct, prin telefon la 069836602 ,  email [email protected] sau pagina oficială de facebook a Primăriei Costești.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×