Ziua Independenței Republicii Moldova a fost marcată în satul Costești

Azi, 27 august 2018, administrația Primăriei satului Costești alături de combatanții războiului de pe Nistru au adus un omagiu, celei de-a 27-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Evenimentul a dat start printr-un marș solemn spre monumentul satului ”Gloria Eroilor”, unde primarul satului Natalia Petrea a felicitat toți costeștenii cu ocazia ”Zilei Independenței” și a menționat: ”Tinerii noștri au luptat în 1991 pentru un singur ideal, pentru un singur cuvînt, care se pare că îl căutăm pînă și astăzi, este vorba de ”LIBERTATE”! Îndemn să luptăm și mai departe pentru libertate, pentru că acest lucru ne va face mai puternici ca țară și ca neam. Satul nostru are nevoie de acești eroi care au luptat pentru independența noastră, dar are nevoie și de tineri care nu doar își doresc o țară ca afară, dar și contribuie la acest lucru”.  Preoții din satul Costești, care au susținut o slujbă de pomenire deasemenea a menționat și numele eroilor din Costești, care au decedat pentru independența Republicii Moldova: Gîncota Vladimir, Meriacre Ion Pimen, Sprîncean Mihail.

Președintele Asociației Veteranilor din Costești, Veaceaslav Ionaș a ținut să felicite toți sătenii: ”La mulți ani Moldova, la mulți ani moldoveni!”. Cu un cuvînt de felicitare a venit consilieriul raional  Bivol Ștefan, Președintele de Onoare Eduard Maican a Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență și Primvicepreședintele Prisacă Radu, care au optat pentru politici de stat mai bune pentru cei care au luptat pentru Moldova, și pentru familiile lor, cît si pentru o Moldova integră într-o familie europeană. Oaspeții au oferit medalii pentru combatanții războiului de pe Nistru în semn de apreciere pentru curajul demonstrat.

Copii de la Liceului Teoretic ”Olimp” au venit cu un montaj artistic, iar membrii clubului de TAEKWONDO ”Dunamis” au demonstrat unele elemente sportive, la final, toți cei prezenți au depus flori la monumentele ce port numele tuturor eroilor din Costești căzuți în luptele pentru Moldova.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×