Primăria Costești a realizat Analiza Funcțională a Capacității Organizaționale

Joi, 22 august 2019 a avut loc cea de a doua ediție a FOCAS-ului ( Analiza Funcțională a Capacității Organizationale) pentru Primăria Costești unde au fost prezenți funcționarii publici și directorii instituțiilor publice din sat.

Analiza a fost desfășurată pe cinci funcții principale: CAPACITATEA DE PLANIFICARE STRATEGICĂ ȘI ORGANIZAȚIONALĂ, CAPACITATEA DE PRESTARE A SERVICIILOR, CAPACITATEA DE MANAGEMENT FINANCIAR, PARTICIPAREA CETĂȚENEASCĂ ȘI TRANSPARENȚA, CAPACITATEA DE MANAGEMENT AL PROIECTELOR. Astfel după prezentarea scopului FOCAS-ului, au avut loc discuții în grup cu angajații Primăriei despre:

  • Principalele aspecte rezultate din analiza de anul trecut;
  • Schimbări pentru anul 2019;
  • Notarea pe baza criteriilor – consensus în acordarea punctajelor;

Scopul acestui exercițiu este să asiste primăriile-partenere în identificarea elementelor critice pentru îmbunatățirea capacității administrative și a furnizării de servicii către comunități, și identificarea domeniilor care necesită imbunatățiri și asistență tehnică din partea programului ”Comunitatea Mea” (CM). Anul trecut, partea de interviuri a fost urmată de elaborarea unui Plan de Acțiuni conținând prioritățile pentru Asistența Tehnică din partea CM, care au fost anexate Memorandmului de Înțelegere cu Primăria Costești. Tot ca urmare a ediției de anul trecut, am avut o radiografie detaliată a situației la acel moment care va fi folosită ca bază de comparație pentru edițiile viitoare. 

Ședința s-a finalizat cu o sesiunea de dezvoltare a Planului de Acțiuni: identificarea priorităților, termenilor limită, resurselor.

Informăm că această activitate face parte din cadrul programului ”Comunitatea Mea”, unde Primăria Costești este parteneră alături de alte 19 primării.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×