ZIUA INDEPENDENȚEI REPUBLICII MOLDOVA A FOST MARCATĂ ÎN SATUL COSTEȘTI

Azi, 27 august 2019, administrația Primăriei satului Costești alături de combatanții războiului de pe Nistru au adus un omagiu, celei de-a 28-a aniversare a Independenței Republicii Moldova.

Evenimentul a dat start printr-un marș solemn spre monumentul satului ”Gloria Eroilor”, unde primarul satului Natalia Petrea a felicitat toți costeștenii cu ocazia ”Zilei Independenței” și a menționat: ”Tinerii noștri au luptat în 1991 pentru un singur ideal, pentru un singur cuvînt, care se pare că îl căutăm pînă și astăzi, este vorba de ”LIBERTATE”! Îndemn să luptăm și mai departe pentru libertate, pentru că acest lucru ne va face mai puternici ca țară și ca neam. Satul nostru are nevoie de acești eroi care au luptat pentru independența noastră, dar are nevoie și de tineri care nu doar își doresc o țară ca afară, dar și contribuie la acest lucru”.  Preoții din satul Costești, care au susținut o slujbă de pomenire deasemenea a menționat și numele eroilor din Costești, care au decedat pentru independența Republicii Moldova: Gîncota Vladimir, Meriacre Ion Pimen, Sprîncean Mihail.

Președintele Asociației Veteranilor din Costești, Veaceaslav Ionaș a ținut să felicite toți sătenii: ”La mulți ani Moldova, la mulți ani moldoveni!”.  Tot dl. Ionaș a anunțat că veteranii din Costești vor beneficia de 30 de uniforme din partea Consiliului Raional Ialoveni. Cu un cuvînt de felicitare au venit eleviin instituțiilor de învățămînt din localitate, Ion Chitorog și Patricia Gîncota, profesorii Maria Bivol și Galina Salinschi. Biblioteca Publică Costești a pregătit un program special pentru veterani prin poezie și informații utile.

Ulterior veteranii au avut o întîlnire cu toți colegiii, unde au depănat amintirile amintirlor din război și cei 28 ani de independență!

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×