Raionul Ialoveni va beneficia de un proiect care are scop reducerea delicvenței juvenile

  • Asociația Obștească ,,Compasiune” dă startul proiectului regional ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor  de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni” , finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
  • Proiectul are drept scop consolidarea parteneriatelor locale în dezvoltarea programelor de resociazliare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni.  Pentru a contribui la dezvoltarea unor practici noi de prevenire a delincvenţei juvenile în raionul Ialoveni, proiectul îşi propune să informeze publicul larg despre factorii care generează delincvenţa juvenilă, accentuând importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.
  • Proiectul va fi implementat în perioada septembrie 2020 – august 2021. Detalii despre scopul și obiectivele proiectului venim în curând pe pagina web www.compasiune.md care se află în fază de construcție, dar și pe pagina noastră de facebook.
  • Proiectul este cofinanțat de către Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety #compasiune

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×