Primăria Costești anunță despre noile restricții pentru a preveni răspândirea virusului Covid19

Starea de urgenţă în sănătate publică în Republica Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia.

Astfel, în satul Costești numărul cazurile de infectare cu Covid19 în ultimele zile este în continuă creștere, iar Comisia naţională extraordinară de sănătate publică constată că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă în toată țara.

În acest context, CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2. Una dintre acestea vizează activitatea centrelor comerciale din țară, care va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021. Din această zi  se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.
Totodată, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.
CNESP a decis și limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare. Agenții economici care activează în spații închise vor trebui să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului 1 vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale.

Pentru detalii despre alte măsuri accesați Hotărîrea nr. 45 din 15 februarie 2021 al COMISIEI NAȚIONALE EXTRAORDINARE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×