Noi restricții în satul Costești cu privire la situația epidemiologică a infecției cu COVID-19

Primăria Costești informează că în urma răspândirii numărului de cazuri a persoanelor din satul Costești cu infecția Covid19, primarul satului Costești, dl. Vasile Borta a întrunit Comisia locală pentru situații excepționale în regim de urgență.

Astfel cei 7 membri ai comisiei în data de 23 februarie 2021, au decis:

  1. Se suspendă procesul educațional în instituția preșcolară nr. 4 ”Poiana” din 24.02.2021 pentru o perioadă de 14 zile, instituția va activa în această perioadă în regim on-line.
  2. Directorul instituției va fi pus la curent cu decizia de suspendare.
  3. Pentru nerespectarea normelor epidemiologice, se suspendă activitatea pieții agricole din satul Costești, pe teritoriul și înafara ei, la data de 28 februarie 2021.
  4. Se dispune până la data de 28 februarie 2021 a unui control mai riguros, privind respectarea de către persoanele fizice şi persoanele juridice, care efectuează activităţi de transport rutier de persoane în trafic local, a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID – 19 prevăzute în punctul 4. din Anexa la Hotărârea nr. 35 din 27 noiembrie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.
  5. Se dispune autorităților din domeniul ordinii publice să continue supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control a infecției COVID-19.
  6. Se va conlucra cu serviciile descentralizate pentru a informa cetățenii despre prevenirea, protejarea, dar și pericolul acestei infecției.
  7. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Puteți vizualiza Procesul Verbal al ședinței AICI:

proces-verbal-nr-2-din-23.02.2021de-urgenta-comisia-exceptionale

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×