Recepționarea lucrărilor terenului de joacă din scuarul Casei de CUltură Costești

Ziua Independenței Republicii Moldova a fost marcată la Costești prin recepționarea lucrărilor terenului de joacă din scuarul Casei de Cultură.

Primarul satului Costești, domnul Vasile Bortă alături de echipa A.O. Compasiune și copiii din localitate au sărbătorit 30 de ani de independență prin plantarea unui copac în micul parc de distracții creat prin proiectul ”Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”.

Primarul a ținut să menționeze: ”Astăzi este un eveniment mare pentru țară, 30 de ani de independență este abia începutul, iar voi sunteți piatra de temelie și speranța noastră că veți multiplica lucrurile bune în sat, țară și în lume. Acest copac plantat astăzi, sperăm să fie un imbold pentru fiecare din voi să creeăm infrastructură de calitate pentru tineri, oportunități de dezvoltare și învățare, pentru că doar cu generații de tineri capacitați putem avea viitor! ”

Crearea acestui loc amenajat este una din activitățile desfășurate pe parcursul unui an și a avut drept scop să informeze publicul larg despre factorii care generează delincvenţa juvenilă, accentuând importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.

Președintele A.O. Compasiune, doamna Elena Mereacre a îndemnat tinerii, copii și părinții prezenți la eveniment să beneficieze în mod eficient de acest teren de joacă și sport, totodată să mențină spațiul creat prin curățenie și implicare.

Informăm că acest teren de joacă a fost amenajat cu suportul financiar al Uniunii Europene European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, implementat de A.O. Compasiune în colaborare cu Primăria Costești. #dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×