Satul Costești alături de întreaga țară sărbătorește astăzi 27 august 2021, 30 de ani de independență

Evenimentul a dat start printr-un marș solemn spre monumentul satului ”Gloria Eroilor”, unde primarul satului Vasile Borta a felicitat toți costeștenii cu ocazia ”Zilei Independenței” și a menționat: ”Această sărbătoare unește poporul nostru și trezește în fiecare dintre noi sentimentul de demnitate, patriotism și respect față de propria țară și comunitate din care face parte, astfel adresez tuturor cetățenilor Republicii Moldova și Costeștenilor în special sincere felicitări cu urări de bine, prosperare, pace și bunăstare!”.

Președintele Asociației Veteranilor din Costești, Veaceslav Ionaş a ținut să felicite toți sătenii și să mulțumească fiecărui veteran și cetățean care a pus umărul pentru obținerea Independenței. Cu un cuvânt de felicitare au venit profesorii de istorie din localitate, doamna Alexandra Borta și Natalia Petrea, și profesorul, dar și veteranul Iurie Melnic. Tânăra talentată din Costești Sava Tamara a interpretat cântecul ”Acasă”, care a adus emoția de unitatea națională, esența moștenirii tradițiilor, obiceiurilor și valorilor neamului nostru lăsate de strămoși.

Primarul, Vasile Borta a înmânat 50 de medalii veteranilor de război în semn de recunoștință pentru dârzenia, sacrificiul și curajul prin care au îndeplinit independența Republicii Moldova cu 30 de ani în urmă. La final, cetățenii împreună cu administrația publică, veteranii de război, profesori și consilieri locali au depus flori la eroii căzuți în luptele duse pe acest pământ, astăzi Independent.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×