PRIMĂRIA COSTEȘTI A ADUNAT TOȚI LUCRĂTORII DIN ÎNVĂȚĂMÎNT DIN LOCALITATE LA O SĂRBĂTOARE DE SUFLET

Joi, 04 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Lucrătorului din Învățămînt, Primăria Costești a organizat pentru toți dascălii din localitate o sărbătoare de suflet, în cadrul Casei de Cultură.

Evenimentul a dat start printr-un cuvînt de felicitare din partea primarului Natalia Petrea , care este și profesor de Limba și Literatură Română, a mulțumit dascălilor pentru răbdare, profesionalism, dedicație și rezultatele frumoase aduse prin proiecte comunitare, premii și distincții la nivel raional și național. Natalia Petrea: ”Mă bucur să văd în profesorii noștri motivație, discplină și dăruire, acest lucru se observă prin proiectele inițiate în instituții cu finanțare externă, premiile obținute și cel mai important prin nivelul de cunoștințe obținute de elevii Dvs.!”.

Șeful Direcției Educație din cadrul Ministerul Culturii, Cercetării și Educației, Valentin Crudu a venit cu un mesaj de felicitare pentru lucrătorii din învățămînt și a oferit diplome de onoare pentru activitate prodigioasă directoarei Maria Bivol Liceul Teoretic ”Olimp”, directoarei Svetlana Borta Liceul Teoretic ”Costești”, directoarei Zinaida Borta , Grădinița ”Andrieș” și directoarei Svetlana Pavalachi , Grădinița ”Scufița Roșie”. La eveniment au fost prezenți și Vicepreședinții raionului Ialoveni, Oleg Mereacre și Istratiev Victor și șeful Secției Cultură Tudor Grigorita.

Consiliul Local Costești a fost alături de lucrătorii din învățămînt prin oferirea a 13 diplome și premii bănești pentru profesori și educatori din localitate în semn de recunoștință pentru contribuția substanțială în domeniul învățămîntului. Primarul Natalia Petrea a oferit premiile și a menționat succesele fiecărui profesor separat, fapt pentru care au primit aprecierea cuvenită. Astfel premii au primit: Ana GrozaLudmila RusuGalina Salinschi, Tatiana Diaconu, Tudor Ionas, Valentina Bușmachiu, Nina Bivol, Elena Midoni, Valentina Marandici, Cegolea Irina, Elena Ionaș, Ana Moraru , Russu Domnica.

Cu un cuvînt de felicitare a venit Cristina Pavalachi, elevă din cadrul Liceului Teoretic Olimp, au evoluat deasemenea cu un dans copii din clasa a III-a din aceeași instituție, Grupul Chitariștilor, ansamblul etnofolcoric ”Haiducii”. Consilierii locali au urat succese în noul an de învățămînt. Parascovia Bivol, ca agent economic a felicitat toți oaspeții și a oferit pentru toți profesorii din Liceul Teoretic ”Olimp” cîte un bilet la un concert, care vor decide întreg colectivul. Totodată doamna Bivol a îndemnat și alți agenți economici din sat să susțină dascălii localității.

La final profesorii au făcut poze cu colegii, au tălmăcit amintiri și au făcut planuri pentru viitor.

Felicitări dragii noștri Dascăli!

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×