”Peace Run 2019” a ajuns la Costești-Capitala Tineretului din Moldova

Miercuri, 18 septembrie 2019, tinerii sportivi și aparatul Primăriei Costești au întîmpinat ”Torța Păcii” din cadrul marathon-ului internațional ”SRI Chinomy Openess-Home Peace Run 2019”.  Alergătorii au fost întîmpinați cu aplauze pentru efortul depus pentru a ajunge inclusiv în satul Costești, care în anul 2019 deține titlul național de ”Capitală a Tineretului”. Primarul, Natalia Petrea alături de Veaceaslav Ionaș, specialistul de tineret și sport au adus sincere mulțumiri pentru mesajul păcii transmis tinerilor sportivi și motivația de care dau dovadă în traseul Chișinău-Varna, Bulgaria.

Alergătorii au venit cu un mesaj de pace tinerilor sportivi și un cîntec prin care au menționat că pacea înseamnă iertare, liniște, iubire, înțelegere. ”Torța Păcii” a fost transmisă tuturor oaspeților la eveniment, ulterior, tinerii din satul Costești au alergat împreună cu sportivii din Franța, Ucraina, România, Irlanda, Bulgaria pînă la hotarul cu satul Hansca unde au urat succes în a finaliza traseul propus.  Sportivii au vizitat și frigiderele costeștenilor, făcînd cunoștință cu agenții economici locali și strugurii colectați.

Infomăm că în perioada 16-30 septembrie 2019, Republica Moldova face parte din tradiționalul eveniment cultural-sportiv internațional ”Peace Run –Alergare pentru Pace”. Această ștafetă globală promovează și consolidează prietenia și înțelegeerea între oameni și țări prin intermediul unei torțe aprinse, transmisă din mînă în mînă. Inițiatăva a dat start în  1987, îar în Moldova s-a organizat începînd cu anul 1991.

Alergarea pentru Pace este organizată cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Moldova, consiliilor raionale și locale, direcțiilor raionale de învățămînt și sport.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×