TREI ZILE DE AVENTURĂ PENTRU TINERI PRIN INTERMEDIUL ACTIVITĂȚII DE ORIENTARE TURISTICĂ

În perioada 24-26 mai 2019, în pădurea Pojoreni a avut loc desfășurarea evenimentului de turism și orientare sportivă ‚,Îmi cunosc țara, îmi cunosc localitatea, hai cu mine s-o descoperim’’.

Astfel, echipele participante au fost întâmpinate la locul desfășurarii activitații, făcând cunoștință cu împrejurimile și colegii lor.

Tinerii și-au etalat abilitațile în tehnicile de asamblare a corturilor și cum se gatește la focul de tabară. Ploaia nu i-a speriat pe, ba din contră i-a motivat să fie mai responsabili și să conștientizeze cum este viața în mediul rural.

Veronica Luca , participantă a evenimentului din partea Liceului Teoretic ‚,Olimp’’ susține ,, A fost greu, la început nu eram adaptați pentru așa mediu de viață , însă ne-am obișnuit. A fost interesant să ne implicăm în competițiile organizate care au fost destul de dificile, dar am depus eforturi pentru a deveni câștigători’’.

Toți cei 157 de participanți, antrenori, arbitri și organizatori au petrecut  trei zile și două nopți de turism, foc , cântec și zâmbete, legând prietenii de neuitat. ,,A fost foarte interesant, o nouă experiență, noi prieteni. Activitățile nu au fost atât de distractive, cât educative. Doresc ca ele să fie organizate mai des, ne vor prinde bine in viață’’ susține Bolocan Daniela din echipa ‚,Ruseștii Noi’’.

Din program nu au lipsit jocurile sportive, momentele artistice și competițiile culinare ce au fost premiate cu dimplome și prime bănești.

Reamintim că acestă activitate este realizată de către Asociația Obștească ‚,Alternativa’’, prin intermediul Programului ‚,Costești-Capitala Tineretului 2019 ’’, organizat si finanțat de catre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova în parteneriat cu Primăria Costești.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×